↑ Terug naar Clubs

Triathlon Club Twente

In 2013 neemt TC Twente weer deel aan de hoogste nationale triathloncompetitie in Nederland: de eredivisie. Het team is te volgen via facebook:

 

Triathlon Club Twente is de ‘burger’ triathlonclub van Twente/Enschede. Sinds het najaar van 2009 ben ik hier lid geworden. Reden dat ik ook bij TC Twente lid ben geworden heeft diverse oorzaken. Door mijn lidmaatschap bij TC Twente kan ik op meer uren trainen, met snelle zwemmers én een hele goede zwemtrainer. Daarnaast worden de looptrainingen verzorgt op de tartanbaan in Enschede-Zuid, toch een aanzienlijk betere faciliteit dan die waardeloze cintelbaan op de campus. Als de UT zijn sportimago een beetje wil behouden, moeten ze écht op z’n minst drie banen tartan aanleggen, dan kunnen de atletiekverenigingen hun leden tenminste goede faciliteiten bieden op een acceptabele afstand. Ik dwaal af.
Bij TC Twente zijn daarnaast veel toppers uit de regio actief. Niet alleen uit de triathlon, maar ook uit de loop- of duathlonsport. Hierdoor zijn er op trainingen vrijwel altijd mensen waar je jezelf aan op kan trekken. Bovendien zit er een enorme hoeveelheid aan triathlon ervaring met bijvoorbeeld winter- en zomertriathlon nederlands kampioen Guido Gosselink en mensen als bewegingswetenschapper en lange afstandtriatleet Jasper Reenalda. Altijd leuk en goed om daarvan wat op te steken.

Komt nog bij dat ik nergens zulke triathlonfanatici ben tegengekomen als bij TC Twente. Misschien ook wel fanatici in het algemeen. Het afgelopen trainingsweekend in het Sauerland werd nog eens duidelijk hoe fanatiek er voor elk plaatsnaambord en berg gesprint wordt. Kamikaze afdalingen worden niet geschuwd om de felbegeerde bordjes te winnen. Daar hou ik nou van! Kortom, het was enorm genieten in het Sauerland.

Woon je dus in (de omgeving van) Enschede, wil je eens zwemmen, fietsen of lopen en mag je geen lid worden bij Aloha omdat je geen sportkaart kunt krijgen: kom gerust langs bij TC Twente!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>